Zbor cu parapanta Brasov

Tot ce trebuie sa ști despre un zbor cu parapanta in tandem:

La noi poți alege dintre un zbor de agrement, un zbor de distanță sau unul de durată în diverse locații din jurul Brașovului. Vei zbura mereu însoțit de un pilot profesionist, iar pentru un plus de siguranță avem în dotare și o parașută de salvare. Pentru a zbura ca pasager nu ai nevoie de pregătire specială, trebuie doar sa poți alerga doi pași la decolare aterizare, așa cum te va instrui pilotul. Exista însă limită de greutate, și noi acceptam pasageri intre 30 și 100 kg, iar copiii vor zbura numai cu acordul părinților. Nu uita sa îți iei bocanci sau pantofi de munte cu talpa aderenta când vi la zbor și încă ceva cu mâneca lungă, chiar dacă este vară! Pentru cei ce își doresc mai mult, vă oferim și cursuri de zbor cu parapanta.

zbor cu parapanta Brasov

1. Conditii minime pentru un zbor cu parapanta în tandem

  • Pasagerul trebuie să aiba greutatea cuprinsa intre 30-100 kg
  • Nu există limită de varsta, dar copii vor zbura numai cu acordul al parințiilor
  • Nu este nevoie de o pregatire fizica prealabila, dar pasagerii trebuie sa fie pregatiti sa faca cativa pasi in alergare pentru decolare si cativa pasi pentru aterizare
  • Echipamentul minim consta in: bocanci sau pantofi sport cu talpa aderenta, pantaloni lungi si bluza cu maneca lunga (chiar si vara). Iarna, trebuie sa va imbracati adecvat anotimpului, ideal fiind costum de ski.

2. Rezervarea unui zbor

Un zbor cu parapanta se poate rezerva oricand telefonic, prin email sau direct de pe unul din site-urile noastre

Zborul cu parapanta este strict dependent de conditiile meteo, in special de directia si intensitatea vantului. Ca urmare, orice rezervare facuta la noi va trebui re-confirmata cu maxim 48 ore inaintea efectuarii zborului.

Pentru ca siguranta dumneavoastra este prioritara pentru noi ne rezervam dreptul de a reprograma sau anula zborul in orice moment, daca conditiile meteo nu sunt propice.

Echipa Zborparapanta.ro si Zbortandem.ro nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea in cazul anularii sau amanarii zborului din cauza conditiilor meteo.

3. Siguranta zborului

Pentru noi siguranta pasageriilor este pe primul loc ! Zburam numai cu echipament certificat, de ultima generatie si pilotii nostrii au sute de zboruri efectuate. Pentru un plus de siguranta, chiar daca nu am folosit-o niciodata, fiecare parapanta de tandem este dotata suplimentar cu o parasuta de rezerva ! Casca este de asemenea obligatorie si vi-o punem la dispozitie cu mare placere, iar in plus seleta pasagerului este dotata cu un airbag special.

Cu toate acestea pot aparea incidente si foarte rar accidente, in special datorita nerespectarii de catre pasager a indicatiilor pilotului in momentul aterizatii si decolarii. Zborul cu parapanta este o optiune personala a fiecarui pasager.