Locuri de zbor

Cele mai bune locuri de zbor

Locuri de zbor cu parapanta in tandem

La noi poți alege din mai multe locuri de zbor cu parapanta pe care ti le propunem – nu toate foarte accesibile, dar cu siguranta foarte frumoase ! Ce locuri de zbor alegem tine totusi cont in primul rand de vreme (viteza si directia vantului) dar si de tipul de zbor ales, sau chiar de sezonul din an. Spre exemplu pentru un zbor de durata ne vom permite sa mergem impreuna catre locatii mai putin batute, in timp ce pentru un zbor de initiere vom alege pentru tine un loc usor accesibil unde tu si prietenii tai sa asteptati cat mai putin !

Bunloc, Sacele.

Locuri de zbor - Bunloc

Zbor cu parapanta la Bunloc, Sacele

Chiar înainte de podul de la intrarea în Brașov dinspre Valea Prahovei pe DN1 se află cel mai popular loc pentru zborul în tandem: Bunloc. Zburăm de la 1200m și aterizăm la 700m, deci cu o diferenta de nivel de 500m vei putea admira de sus orașele Brașov si Săcele, iar priveliștea continuă cu munții Bucegi si Baiului. Este cel mai popular loc de zbor și pentru că este foarte accesibil având un telescaun care ne duce foarte aproape de decolare, iar aterizarea este chiar lângă parcare. Mai nou vei putea combina aici zborul cu o aventură offroad pe cinste: în locul telescaunului îți propunem urcarea cu jeepul până sus la decolare ! În general, Bunloc este locația pe care o folosim de prin Mai până în Octombrie, dar câteodată și iarna.

Postăvaru, Poiana Braşov.

locuri de zbor - Zbor parapanta Postavaru in Poiana Brasov

Zbor Poiana Brasov

Desi mai spectaculos decat zborul cu parapanta de la Bunloc, avand decolarea de la 1800 m de pe varful Postavaru si aterizarea la aprox 900 m altitudine in Poiana Brasov, pe partia Bradul, acest loc de zbor nu este accesibil in orice zi, deoarece locatia este mult mai expusa vânturilor. Pentru acest motiv il preferăm in special pentru zborurile de iarnă sau pentru zboruri mai lungi. Asadar, cand vi la schi, poti combina placerea coboratului pe partie in mare viteza cu adrenalina unui zbor memorabil.

   Crucea Caraiman.

locuri de zbor - Zbor parapanta Caraiman

Zbor parapanta Caraiman

Dacă vei zbura de aici, cu siguranţă nu vei uita prea curând – este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de zbor ! Peisajul este dincolo de cuvinte şi însuşi faptul de a pluti peste prăpăstii şi păduri la peste 2200 m îţi va tăia respiraţia! Urcăm cu telecabina din Buşteni în special în luna Octombrie şi Noiembrie, când vântul de vale ne va lăsa să aterizăm în siguranţă pe Valea Prahovei. Vezi aici si filmul nostru de prezentare.

Măgura Branului, Predeluţ.

locuri de zbor - Zbor parapanta Magura Bran

Zbor parapanta Magura Bran

Pornind din orasul Zărneşti până spre cabana “Gura Râului”, una din porţiile de intrare către Piatra Craiului, drumul de maşină urcă de aici spre satul Măgura, unde ne vom lăsa maşiniile şi incepem urcarea (pe jos !) pentru 40 de minute de mers cu parapantele în spate. Măgura Branului este un loc ideal și pentru zborul de distanţă, pentru ore intregi petrecute in aer. De aici vom putea admira de sus creasta Pietrii Craiului, dar și Branul cu vestitul castel, precum şi oraşul Zărnesti.

Daca ai ales locația ta favorita, sună-ne la 0722143960 sau