Sailing in Corfu

Sailing in Corfu

Sailing in Corfu

WELCOME ABOARD!

Vă invit la o tură de sailing in Corfu, în frumoasa lună mai! Pentru că în 2017 mi-am luat brevetul de skiper, putem închiria un velier, mai mic sau mai mare în funcție de cât de mare va fi grupul. Sunt veliere de 6 locuri și veliere de 8 locuri. Vor fi cabine cu 2 paturi, deci un cuplu încape perfect, avem bucătăria noastră și una sau chiar 3 băi echipate cu duș și apă caldă.

 

Ce vă propun?

Tura pe care vi-o propun este o tură lejeră, prn insulele Corfu, Paxos și Antipaxos, partea vestică a insulelor și marea Ionică find în mod deosebit cunoscute pentru apele calme. Vom naviga zilnic, dacă vântul ne va permite dar nu mai mult de 8 ore și numai pe lumină. Serile ni le vom petrece în frumoasele porturi grecești, stând la o terasă sau chiar în porturile naturale din jurul insulei, ancorați la intrarea într-un golf. Iar prânzul? Va începe cu o baie în albastru printre peștișori colorați și va continua cu bunătățile gătite de noi stropite cu un pic de vin 🙂

Cu toate că va fi o tură lejeră veți avea multe de învățat în această săptămână despre joaca cu vântul numită sailing! Veți învăța și veți participa activ (unii dintre voi) la tot ce înseamnă navigat, de la montat fendere la intrarea în port, la statul la cârmă și de la ridicatul pânzelor până la tack și jibe. Le vom face împreună pe toate, vom fi o echipă!

 

Cum ajungem:

Cu mașinile până în portul Igoumenitsa. Sunt aproximativ 11 ore de la București, deci un drum nici prea scurt, nici prea lung. De aici ne vom sui (cu tot cu mașină?) pe feribotul care ne va duce în Corfu, în Lefkimmi. Și pentru că avem mașinile cu noi vom călători, cu o escală preț de un pește propaspăt prăjit până în portul din care închiriem banca – Gouvia marina, unde ne vom îmbarca la fapt de seară. Ca alternativă există zboruri charter până în orașul Corfu. De investigat, și de ales..

Traseul propus:

Fiind parapantiști, este cvasi inutil să vă spun că depindem de vânt și ca atare traseul se poate schimba, deci luați-l pur orientativ. Planul este să navigăm spre sud, navigând către Paxos și Anipaxos. Sunr peisaje de cărți poștale, în special insula Paxos find acoperită de vegetație densă în contrast cu albastrul omniprezent. Sunt “ascunzători” peste tot pe traseu cu peșteri săpate în malul de calcar, cu golfulețe în care se poate ajunge exclusiv pe mare. La dus vom naviga pe partea insulară cu opriri peste noapte în Petreti, Lakka, sau Mongonisi iar la întoarcere vom alege partea continentală. Asta pentru că mi-a șoptit cineva că sunt opriri pe care nu trebuie să le ratăm - Parga, Plataria, Mourtos sau Sailadha sunt portulețe pierdute, sate turistice și de pescari cu apusuri incredibile (suntem de data aceasta pe partea vestică a continentului).

Costuri:

Pentru închiriatul bărcii, plata taxelor de port dacă este cazul, cumpărăturile de bază mă voi ocupa eu. Prețul de persoană este undeva în jurul sumei de 450Euro/persoană/7zile. Poate varia puțin în funcție de perioada aleasă și mărimea bărcii - cu cât mai mulți cu atât mai ieftin. Pentru transport ne putem cupla câte 4 în mașini sau cine știe, poate cineva pune la bătaie un microbuz 🙂 Prețurile pentru avion nu le știu dar probabil în jurul sumei de 150 euro dus intors.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.