Zbor cu parapanta Brasov

Tot ce trebuie să știi despre un zbor cu parapanta în tandem:

La noi poți alege fie un zbor de inițiere de la Bunloc, Brasov (1200m) sau Postăvaru, Poiana Brasov (1800m), fie un zbor de durată. Vei zbura mereu însoțit de un pilot profesionist, iar pentru un plus de siguranță avem în dotare și o parașută de salvare. Pentru a zbura ca pasager nu ai nevoie de pregătire specială, trebuie doar sa poți alerga doi pași la decolare aterizare, așa cum te va instrui pilotul. Exista însă limită de greutate, și noi acceptam pasageri intre 30 și 100 kg, iar copiii vor zbura numai cu acordul părinților. Nu uita sa îți iei bocanci sau pantofi de munte cu talpa aderenta când vi la zbor și ceva cu mâneca lungă, chiar dacă este vară! Pentru cei care își doresc mai mult, le oferim și cursuri de zbor cu parapanta. Citeste mai mult despre termenii și condițiile de zbor

zbor cu parapanta Brasov


1. Conditii minime pentru un zbor cu parapanta în tandem

  • Pasagerul trebuie să aiba greutatea cuprinsa intre 30-100 kg
  • Nu există limită de varsta, dar copii vor zbura numai cu acordul al parinților
  • Nu este nevoie de o pregatire fizica prealabilă, dar pasagerii trebuie să fie pregatiți să facă câțiva pași în alergare pentru a decola și încă doi pași pentru aterizare
  • Echipamentul minim constă în: bocanci sau pantofi sport cu talpă aderentă, pantaloni lungi și bluză cu mânecă lungă (chiar și vara). Iarna, trebuie să vă îmbrîcați adecvat anotimpului, ideal fiind costum de ski.

2. Rezervarea unui zbor

Un zbor cu parapanta se poate rezerva oricând telefonic, prin email sau direct de pe unul din site-urile noastre

Zborul cu parapanta este strict dependent de condițiile meteo, în special de direcția și intensitatea vântului. Ca urmare, orice rezervare făcută la noi va trebui re-confirmată cu maxim 48 ore înaintea efectuării zborului.

Pentru că siguranța dumneavoastră este prioritară pentru noi ne rezervăm dreptul de a reprograma sau anula zborul în orice moment, dacă condițiile meteo nu sunt propice.

Echipa Zborparapanta.ro si Zbortandem.ro nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea in cazul anulării sau amânarii zborului din cauza condițiilor meteo.

3. Siguranta zborului

Pentru noi siguranta pasageriilor este pe primul loc ! Zburam numai cu echipament certificat, de ultima generatie si pilotii nostrii au sute de zboruri efectuate. Pentru un plus de siguranta, chiar daca nu am folosit-o niciodata, fiecare parapanta de tandem este dotata suplimentar cu o parasuta de rezerva ! Casca este de asemenea obligatorie si vi-o punem la dispozitie cu mare placere, iar in plus seleta pasagerului este dotata cu un airbag special.

Cu toate acestea pot aparea incidente si foarte rar accidente, in special datorita nerespectarii de catre pasager a indicatiilor pilotului in momentul aterizatii si decolarii. Zborul cu parapanta este o optiune personala a fiecarui pasager.